logo

Tag

Alfred Hitchcock

The Departed (2006)

‘What are you gonna do about Costello’s rat here in this building?’
Read More

The Departed (2006)

Kan het nog duidelijker?
Read More

Psycho (1960)

Iedere regisseur zijn douchescène.
Read More

The Departed (2006)

Hoewel The Departed een remake is van de Hong Kong actieprent Infernal Affairs (2002), blijkt het eveneens een remake van Hitchcocks Psycho. Alles ademt Hitchcock: Van ’how do you spell citizens?’ tot ‘follow the envelop‘. Van de titel van de film (wie is er dood?) tot de ontknoping.  
Read More

Pycho (1960)

Dat Marian Crane (Janet Leigh) wat zenuwachtig wordt van een grote omslag met $40.000 in haar bagage, is best begrijpelijk. Maar zelfs wanneer zij er even niet aan denkt, herinnert Alfred Hitchcock de kijker aan deze McGuffin.
Read More

Psycho (1960) – trailer

Naarmate hij meer naambekendheid verwierf, speelde Alfred Hitchcock een belangrijker rol in de marketing van zijn films. Niet alleen plaatste hij graag zijn naam voor de filmtitel (‘Alfred Hitchcock’s Psycho’) en zijn beeltenis op de affiches, hij nam met zijn typerende lijzige stem ook in sommige trailers de kijker op sleeptouw.
Read More

Hitch in The Birds (1963)

Al vroeg in zijn carrière (meer specifiek sinds hij in 1927 The Lodger draaide) maakte Alfred Hitchcock er een gewoonte van een cameo optreden of glimprol op te nemen in zijn films. Op enkele uitzonderingen na doet hij dit in het begin van de film. Zo ook in dit fragment uit The Birds. 
Read More