logo

Tag

Warner Bros.

Private Snafu – Booby Traps (1943)

De Warner Brothers Animation Studios zijn graag bereid hun steentje bij te dragen aan de Amerikaanse war effort. In samenwerking met het US Army Signal Corps maken ze 26 cartoons rond Private Snafu (‘Situation Normal, All Fouled Up’). De cartoons zijn bedoeld om de Amerikaanse troepen de informeren en moreel te ondersteunen.    
Read More

Bugs Bunny – War Bonds (1941)

De Amerikaanse overheid begreep al gauw dat cartoons een geschikte manier waren om hun boodschap over te brengen bij een breed publiek. Op vraag van de Amerikaanse overheid maakte Warner Brothers onder de noemer Bugs Bunny’s War Effort een reeks van 12 cartoons waarin Bugs Bunny de Amerikaanse burgers toont wat zij voor hun land kunnen betekenen.
Read More

Witt & Berg Hawaiian Song (1926)

Aanvankelijk gebruikten Warner en General Electric/AT&T (samen de Vitaphone Corporation) de Vitaphone technologie voor het opnemen van de muzikale intermezzo’s die het avondvullende filmprogramma aanvulden. Bob Witt en Cy Berg waren een bekend vaudeville duo uit de jaren 1920. Ze brachten liedjes op ukelele en gitaar in vaudeville zalen en bioscopen.
Read More