logo

Tag

Robert Wiene

Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)

Das Cabinet des Dr. Caligari (1920) maakt gebruik van een raamverhaal waarin Francis zijn avontuur met Caligari aan een getrouwe toevertrouwd.
Read More

Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)

Bovenop de toch al complexe verhaalstructuur en het raamverhaal, wordt de ontknoping van de film gekenmerkt door een wel zeer onverwachte wending.
Read More

Living Dead Girl

Das Cabinet des Dr. Caligari (1920) is een van de meest invloedrijke films. Filmmakers van Duitsland tot Japan lieten zich door de visuele stijl van de film inspireren. Ook hedendaagse artiesten laten zich graag door het Duits Expressionisme inspireren, getuige deze muziekvideo voor Living Dead Girl van de Amerikaanse artiest Rob Zombie (1999). Na een succesvolle carrière als muzikant ging Rob Zombie rond de millenni
Read More

Cinema Europe: Duits Expressionisme

In zijn spraakmakende documentaire Cinema Europe: The Other Hollywood (1995) geeft de gerenommeerde Britse filmhistoricus Kevin Brownlow zijn visie op de filmgeschiedenis. Aan de hand van vele filmfragmenten en interviews met ooggetuigen vertelt hij in deze clip het verhaal van Duitslands bekendste avant-garde stroming: het Duits Expressionisme.
Read More